English abstract: Maidan must go on.

What is the Maidan? The Maidan is a conscious decision by Ukrainians for freedom and dignity. It is a space that teaches us Ukrainians that our internal disputes are not important if someone tries to subjugate us by force.

Read full version in

Maidan must go on. Голос за свободу і мир (Ukrainian)

Ті, хто відчувають себе вільними, більше ніколи не підкоряться тиранам. Вільні люди ніколи не перестануть боротися за права людини, рівність, різноманітність і гідність. Знаєте, чим пахне свобода? Я дізналася про це на Майдані – вона пахне паленими шинами, гарячим чаєм з польової кухні і потом зимового пальта, що захищає від холоду суворої української зими. Знаєте, як звучить свобода? Майдан також навчив мене цьому: вона звучить в унісон з фортепіано, незліченними співочими голосами і снайперськими пострілами. Ви знаєте, де знаходиться свобода? В Україні, на Майданах.

Майдан продовжується і у 2022 році. Він досі з нами, бо Майдан та українці невід’ємні один від одного. Допоки ми живі, ми будемо боротися за нашу свободу і мир на Майданах – не лише у Києві, але і у Херсоні, Маріуполі, Гостомелі та на острові Зміїний.

By Ірина Коваленко